luni, 11 octombrie 2010

Armata Română


Astăzi m-am gândit să postez un colaj de instantanee din activitatea militară.
Colajul nu este, cu precădere destinat militarilor (activi sau în rezervă), ci în mod deosebit celor care nu cunosc îndeajuns ce trebuie să facă şi ce fac cei care au jurat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii. Păi ce să facă? Se pregătesc să ucidă întru apărarea sărăciei şi nevoilor acestui neam.
Cum se pregătesc?... vedeţi în film...
După vizionare, îi rog pe toţi vizitatorii blogului să reflecteze la "salariile de lux" şi "pensiile nesimţite" ale militarilor.

Col.(r) Paul Filiuţă


2 comentarii:

  1. Da, frumoase instantanee, pacat, in conditile in care se deruleaza programele de inzestrare si in ce hal a ajuns industria de aparare, tehnica din poze o sa ramana piese de muzeu. Asa cum dealtfel e si submarinul-se viziteaza doar, iar brava armata romana o sa aiba doar rolul de inrijitori ai spatiilor in care tehnica de lupta va fi conservata. Pregatirea efectivelor si asa decimate, se va face in continuare pe teatrele de operatii din Iraq, Afganistan si unde o mai vrea base.

    RăspundețiȘtergere
  2. @vasile p.

    Mulţumesc pentru comentariu. Ai mare dreptate, dar eu mi-am propus, de fapt să arăt eventualilor vizitatori civili cum, cu ce şi în ce condiţii de timp se pregătesc militarii.
    Asta pentru că m-am săturat să tot fiu întrebat "ce fac ăştia toată ziua ca să merite salariile de lux şi pensiile nesimţite, că doar nu e război"
    Personal nu îi condamn prea mult, deoarece acesta este, de fapt, rodul cuvintelor otrăvite aruncate (ca să nu spun scuipate) de cei mai înalţi demnitari ai statului la adresa militarilor şi poliţiştilor.

    RăspundețiȘtergere