joi, 15 decembrie 2011

Băsescu: Procesul de restructurare la MAI va continua, prioritate la disponibilizare având cei veniţi din afara sistemului


Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că procesul de restructurare din Ministerul Administraţiei şi Internelor va continua, punctând că "prioritate" la disponibilizare vor avea cei veniţi din afara sistemului şi că acest proces nu va diminua capacitatea operativă a ministerului.






"S-a făcut (în şedinţa CSAT - n.r.) o analiză legată de procesul de restructurare a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Acest proces a inclus desfiinţarea a 35.056 de posturi care erau neocupate, dar generau finanţare de fond de salarii. În acelaşi timp, au fost disponibilizaţi 9.330 de angajaţi, în urma selecţiei făcute de Ministerul de Interne - şi acest proces va continua. Toate elementele care au fost prezentate arată că nu a fost diminuată cu nimic capacitatea operativă a Ministerului de Interne, fie că vorbim de poliţie, jandarmi, pompieri sau alte structuri ale MAI, prioritate la disponibilizare având cei care au venit din afara sistemului. Au fost acele procedee de angajare din afară, fără şcoli de poliţie, fie că erau de ofiţeri sau subofiţeri. Aceştia au fost primii care au părăsit MAI. În orice caz, procesul va continua", a afirmat şeful statului.

Cât priveşte informaţiile potrivit cărora procesul de restructurare din MAI a ţinut cont şi de anumite "interese de familie", Băsescu a precizat că ministrul Igaş l-a convins că presa nu a avut dreptate în legătură cu acest subiect.
"Deci, ministrul m-a convins că presa nu avea dreptate atunci când spunea că s-au menţinut familiile. Cei care dacă din familie sunt din tată în fiu poliţist, dacă fiica unui poliţist a făcut Academia, nu poţi s-o dai afară doar fiindcă este fiica unui poliţist şi urmează tradiţia familiei", a subliniat şeful statului. AGERPRES